Schroders Green Macro Newsletter

Over de economische impact van klimaatverandering, de energietransitie en natuurlijk kapitaal

De Green Macro Newsletter is een nieuwe nieuwsbrief van Schroders die elk kwartaal verschijnt. Deze nieuwsbrief biedt een overzicht van belangrijk nieuws over de economische aspecten van klimaatverandering en de energietransitie; nuttige links naar het meest recente onderzoek van Schroders en belangrijke rapporten van andere organisaties; en een vooruitblik op komende belangrijke data en evenementen. 

In deze eerste nieuwsbrief wordt gekeken naar recente klimaatregelgeving en de invloed daarvan op beleggingen en de economische vooruitzichten. Schroders ziet ook dat er belangrijke stappen op het gebied van klimaatmitigatie worden genomen en dat de reactie op klimaatverandering zal versnellen door toenemende fysieke risico's.

De onderwerpen die dit kwartaal in de Green Macro Newsletter worden besproken, zijn:

  • Klimaatbeperking is goed voor de economie
  • Net-Zero Industry Act: Raad en parlement sluiten overeenkomst om groene industrie in EU te stimuleren
  • Economische groei en emissies VS lopen uiteen in 2023
  • De Amerikaanse IRA werkt voor EV's
  • China zal de productie van schone energie blijven domineren
  • Europese tarieven op Chinese export van EV's liggen op de loer

 

Onze laatste publicaties over economische duurzaamheid

Long-run asset class performance: 30-year return forecasts (2024–53) – January 2024

The heat is on: how investors are underestimating physical risks of climate change

Extern economisch duurzaamheidsonderzoek

Is the Paris Agreement Working? A Stocktake of Global Climate Mitigation, IMF – November 2023

European Electricity Review 2024 – EMBER

Wat komt eraan?

EU-parlementsverkiezingen komen eraan - vooruitzichten voor sterkere klimaatmaatregelen zien er niet goed uit.

Lees meer in de Green Macro Newsletter March 2024: climate regulation, mitigation and increasing physical risks.

Tânia Jerónimo Cabral

Head of Marketing Schroders Benelux, Schroders

Tânia Jerónimo Cabral

Head of Marketing Schroders Benelux, Schroders

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Schroders

Nota aan de redacteurs

Alleen voor de vakpers.  De recentste persberichten van Schroders kunt u raadplegen op: Newsroom - Media Relations - Schroders

Schroders plc

Schroders is een beleggingsmaatschappij die wereldwijd actief is met een vermogen onder beheer van €866,2 miljard per 31 december 2023. Schroders weet ondanks het uitdagende marktklimaat nog steeds sterke financiële resultaten te behalen, en heeft een beurswaarde van circa £7 miljard en ruim 6100 mensen in dienst, verspreid over 38 locaties. Schroders werd opgericht in 1804. De oprichtersfamilie is nog steeds een belangrijke aandeelhouder en bezit ongeveer 44% van Schroders' aandelen.

Schroders onderscheidt zich door een gevarieerd bedrijfsmodel, zowel wat regio's, beleggingscategorieën als klantenkring betreft. De innovatieve producten en oplossingen van Schroders zijn verdeeld over vier grote, groeiende business-gebieden: vermogensbeheer, maatwerkoplossingen, Schroders Capital (private assets) en wealth management. Tot de klanten behoren verzekeringsmaatschappijen, pensioenfondsen, staatsbeleggingsfondsen, vermogende particulieren en stichtingen. Daarnaast werkt Schroders ook voor eindklanten, via zijn relaties met distributeurs, financieel adviseurs en online platforms.

Schroders stelt zich ten doel uitstekende beleggingsresultaten voor zijn klanten te behalen door actief beheer. Ook belegt het kapitaal in duurzame en toekomstgerichte ondernemingen om positieve veranderingen in de wereld te versnellen. De bedrijfsfilosofie van Schroders berust namelijk op de overtuiging dat goede resultaten voor de klanten tot goede resultaten voor onze aandeelhouders en  andere stakeholders leiden.

Uitgegeven door Schroder Investment Management Limited. Registratienr. 1893220 Engeland. Goedgekeurd en gereguleerd door de Financial Conduct Authority.  Indien u regelmatige updates via e-mail wenst te ontvangen, kunt u zich online op www.schroders.com registeren voor onze nieuwsservice.

Schroders staat onder toezicht van de Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten (FSMA) in België.