Schroders Capital breidt de toegang tot private assets verder uit met de lancering van zijn eerste ELTIF

Persbericht - 1 maart 2023

Schroders Capital kondigt vandaag de lancering aan van zijn eerste European Long-Term Investment Fund (ELTIF), Schroders Capital Private Equity ELTIF 2023.

ELTIF's zijn besloten beleggingsvehikels die retailbeleggers in staat stellen beter toegang te krijgen tot private beleggingskansen die op lange termijn kapitaal nodig hebben, zoals infrastructuur en vastgoed, alsook kleine en middelgrote ondernemingen.

Schroders Capital Private Equity ELTIF 2023 zal zich richten op een lagere en middelgrote private equity buy-out en groeibeleggingen voornamelijk in Europa, maar met de flexibiliteit om te beleggen in niet-Europese bedrijven die operationeel sterk actief zijn in Europa. Dit zijn doorgaans kwalitatief hoogwaardige familiebedrijven of door ondernemers geleide bedrijven die op zoek zijn naar een partner voor hun volgende groeifase. Het zal investeren in de sectoren industrie, bedrijfsdiensten, consumenten-, technologie- en gezondheidszorg met een beleggingshorizon op middellange tot lange termijn, variërend van drie tot zeven jaar.

Het fonds heeft ecologische en/of sociale kenmerken op grond van artikel 8 van de SFDR-verordening1.

Schroders Capital heeft meer dan 20 jaar ervaring met beleggen op dit gebied, hoewel het tot nu toe voornamelijk wordt aangeboden aan institutionele beleggers.

De ELTIF-beleggingsvehikel maakt de strategie toegankelijk voor een breder spectrum van beleggers in een fonds dat is ontworpen om tegemoet te komen aan de behoeften van individuele beleggers. Het leveren van vermogensoplossingen is een strategische prioriteit voor Schroders Capital. De lancering van deze eerste Schroders Capital ELTIF is een belangrijke ontwikkeling om vermogende beleggers meer toegang te bieden tot private activa.

Karine Szenberg, Head of Europe bij Schroders, verklaarde:
"Wij zijn van mening dat een bredere waaier van beleggers in staat moet zijn om in te spelen op de robuuste rendementen en diversificatievoordelen die beleggen in private assets kan opleveren. De eerste ELTIF van Schroders Capital zal de stroom van geduldig kapitaal op lange termijn kanaliseren naar belangrijke beleggingskansen die op hun beurt de langetermijnspaarders in Europa zullen ondersteunen."
Georg Wunderlin, Global Head of Private Assets van Schroders Capital, zei:
"Schroders Capital biedt al een breed scala aan semi-liquide oplossingen voor een breder scala aan beleggers, maar we zijn ervan overtuigd dat het belangrijk is om de toegang van individuele beleggers verder uit te breiden en ELITF's zijn een uitstekend instrument om deze doelstellingen te waar te maken."

Met € 85,6 miljard[2] aan beheerd vermogen biedt Schroders Capital beleggers toegang tot een breed scala aan beleggingsmogelijkheden in private activa, zoals vastgoed, private equity en schuld en infrastructuur.

Meer informatie over ELTIF : klik hier


1Artikel 8 van Verordening (EU) 2019/2088 inzake informatieverschaffing over duurzaamheid in de financiëledienstensector (de "SFDR"). Meer informatie over duurzaamheidsaspecten van dit fonds vindt u opwww.schroders.com.

2*Vermogen onder beheer per vrijdag 30 september 2022 (inclusief geen vergoeding opleverende dry powder en interne kruisdeelnemingen)


Opmerking voor de pers

Alleen voor de vakpers. De recentste persberichten van Schroders kunt u raadplegen op: http://ir.schroders.com/media

Perscontacten

Wim Heirbaut Press and media relations, BeFirm
Tânia Jerónimo Cabral Head of Marketing Schroders Benelux, Schroders

Schroders Capital

Schroders Capital biedt beleggers toegang tot een divers aanbod aan private asset beleggingen, portefeuillebouwstenen en op maat gesneden private asset strategieën. Het team richt zich op het behalen van superieure risicogecorrigeerde rendementen en de uitvoering van beleggingen door een combinatie van rechtstreekse beleggingscompetenties en bredere oplossingen in alle private asset categorieën, via gemengde compartimenten en op maat gemaakte private asset mandaten.

Het doel is stabiele rendementen te behalen door een gedisciplineerde benadering, op basis van een cultuur die wordt gekenmerkt door prestaties, samenwerking en integriteit.  

Met een vermogen onder beheer van 83,9 miljard USD (85,6 miljard EUR)* biedt Schroders Capital een gevarieerd aanbod beleggingsstrategieën in onder meer vastgoed, private equity, secondaries, durfkapitaal, infrastructuur, gesecuritiseerde producten en door activa gedekte leningen, private financiering, aan verzekeringen gekoppelde effecten en BlueOrchard (impact-specialist). 

*Vermogen onder beheer per vrijdag 30 september 2022 (inclusief geen vergoeding opleverende dry powder en interne kruisdeelnemingen)

Over Schroders

Schroders plc

Schroders werd opgericht in 1804 en is een van de grootste onafhankelijke beleggingsondernemingen in Europa, met een beheerd vermogen van €831,3 miljard (stand per 31 december 2022). De oprichtersfamilie is nog steeds een belangrijke aandeelhouder en bezit ongeveer 44% van de stemgerechtigde aandelen. Al die jaren heeft Schroders sterke financiële resultaten weten te behalen. Het heeft een beurswaarde van circa £7 miljard en heeft meer dan 6100 mensen in dienst, verspreid over 38 locaties.

Schroders onderscheidt zich door een zeer gevarieerd bedrijfsmodel, zowel wat regio's, beleggingscategorieën als klantenkring betreft. De activiteiten zijn onderverdeeld in vijf gebieden: institutioneel, beleggingsfondsen, private assets, alternatieve beleggingen en wealth management. Dit maakt het mogelijk innovatieve producten en oplossingen aan te bieden, die zijn afgestemd op de behoeften van uiteenlopende klanten waaronder verzekeringsmaatschappijen, pensioenfondsen, staatsbeleggingsfondsen, universiteitsfondsen en stichtingen. Daarnaast werkt Schroders ook voor eindklanten, via de relatie met distributeurs, financieel adviseurs en online platforms. Schroders' wealth management activiteiten komen voort uit zijn strategische ambitie om klanten, groot en klein, te ondersteunen bij hun financiële planning en het beheer van hun vermogen.

In de toekomst wil Schroders zijn vermogensbeheeractiviteiten verder uitbreiden, nauwere relaties met eindklanten opbouwen en de activiteiten in private assets en alternatieve beleggingen intensiveren. Daarbij staat één doel voorop: uitstekende beleggingsresultaten voor de klanten behalen door actief beheer. Hun kapitaal wordt belegd in duurzame en toekomstgerichte ondernemingen om positieve veranderingen in de wereld te versnellen. De bedrijfsfilosofie van Schroders berust namelijk op de overtuiging dat goede resultaten voor de klanten tot goede resultaten voor de aandeelhouders en alle andere stakeholders leiden.

Uitgegeven door Schroder Investment Management Limited. Registratienr. 1893220 Engeland. Goedgekeurd en gereguleerd door de Financial Conduct Authority.  Indien u regelmatige updates via e-mail wenst te ontvangen, kunt u zich online op www.schroders.com registeren voor onze nieuwsservice.

Schroders staat onder toezicht van de Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten (FSMA) in België.

Schroders