Schroders bundelt zijn competenties op het gebied van private assets onder het merk Schroders Capital

7 juni 2021

Schroders maakt bekend dat het zijn specialistische beleggingscompetenties op het gebied van private assets heeft samengevoegd onder het nieuwe merk Schroders Capital, met als doel zijn klanten nog beter van dienst te zijn.

Schroders ziet uitbreiding van zijn private asset-competenties nog steeds als een belangrijk strategisch doel. Tot dusver werd dit bereikt door middel van een combinatie van organische groei en de overname van gespecialiseerde beheerders. Nu worden alle bestaande activiteiten in private equity, gedekte leningen, private debt, vastgoed, infrastructuur, aan verzekeringen gekoppelde effecten en BlueOrchard (impact-specialist) ondergebracht in Schroders Capital.

Vanwege zijn belangrijke rol in de ontwikkeling van de impactbeleggingindustrie in de afgelopen 20 jaar behoudt BlueOrchard zijn zelfstandige merkidentiteit.

Peter Harrison, Group Chief Executive van Schroders:

"Met de oprichting van Schroders Capital, een nieuw merk voor al onze private asset-activiteiten, zet Schroders een volgende stap in zijn groeistrategie. Het blijft de klant als vanouds toegang bieden tot een lokale benadering om te beleggen in een brede waaier aan private asset-strategieën, ondersteund door een wereldwijde visie en de expertise die Schroders in zijn lange geschiedenis heeft opgebouwd."

Georg Wunderlin, Global Head of van Schroders Capital, voegt hieraan toe:

"De samenvoeging bevordert de innovatie en de kennisuitwisseling tussen de afzonderlijke teams en brengt het gevarieerde aanbod aan private asset-strategieën van Schroders beter voor het voetlicht.

De oprichting van Schroders Capital verhoogt de zichtbaarheid en versterkt de positie van ons private asset-aanbod, en onderstreept bovendien onze ambities als toonaangevend speler in de private markten."

Schroders Capital, dat £46,1 miljard[1] ($65 miljard) voor zijn klanten onder beheer heeft, biedt toegang tot beleggingen die worden beheerd door ervaren teams die hebben bewezen in staat te zijn stabiele beleggingsresultaten te behalen.

In de nieuwe structuur houden de afzonderlijke beleggingscategorieën een hoge mate van autonomie, en profiteren daarnaast van een sterkere kennisuitwisseling en samenwerking met de andere teams binnen Schroders Capital en de hele Schroders Group.

Voor de redactie

Alleen voor de vakpers. De recentste persberichten van Schroders kunt u raadplegen op: http://ir.schroders.com/media

Schroders Capital

Schroders Capital is het onderdeel van Schroders, de wereldwijde vermogensbeheerder, dat zich richt op de private markten.  Het biedt de klant toegang tot een lokale benadering om te beleggen in een brede waaier aan private asset-strategieën, ondersteund door een wereldwijde visie en de expertise die Schroders in zijn lange geschiedenis heeft opgebouwd.

Vanwege zijn belangrijke rol in de ontwikkeling van de impactbeleggingindustrie in de afgelopen 20 jaar behoudt BlueOrchard zijn zelfstandige merkidentiteit. Het zal zich blijven profileren als innovator in impactbeleggen en daarbij nauw met Schroders Capital samenwerken om hun gezamenlijke ambities op het gebied van impactbeleggen te realiseren.

Meer informatie over Schroders Capital is te vinden op onze website www.schroderscapital.com

--------------------------

1Per 31 december 2020

Perscontacten

Wim Heirbaut Press and media relations, BeFirm
Tânia Jerónimo Cabral Head of Marketing Schroders Benelux, Schroders
Over Schroders

Schroders plc

Als wereldwijd actieve vermogensbeheerder beheren wij op actieve en verantwoorde wijze beleggingen voor een breed scala aan instellingen en particulieren, om hen te helpen hun financiële doelen te bereiken en zich voor te bereiden op de toekomst. De wereld verandert voortdurend en omdat onze klanten centraal staan in alles wat we doen, begrijpen we dat we ons bedrijf moeten blijven aanpassen en ontwikkelen in lijn met wat voor onze klanten nu en in de toekomst het belangrijkst is.

Ons voortdurende succes is gebaseerd op een geschiedenis van ervaring en expertise, waarbij we met onze klanten samenwerken om innovatieve producten en oplossingen te ontwikkelen in onze vijf business domeinen bestaande uit Private Assets & Alternatives, Solutions, Mutual Funds, Institutional en Wealth Management en beleggen in een breed scala aan activa en regio's. Door de combinatie van ons streven naar actief beheer en onze focus op duurzaamheid zijn onze strategische capaciteiten erop gericht positieve resultaten voor onze klanten te behalen.

Wij zijn verantwoordelijk voor de activa van onze klanten ter waarde van € 641,7 miljard*, die lokaal worden beheerd door 42 beleggingsteams wereldwijd. Als wereldwijd bedrijf met meer dan 5.500 getalenteerde medewerkers verspreid over 35 locaties, zijn wij in staat dicht bij onze klanten te blijven en hun behoeften te begrijpen. Wij hebben meer dan 200 jaar ervaring in beleggen en innovatie en blijven ons inzetten voor een betere toekomst door verantwoord te beleggen voor onze klanten.

Meer informatie over Schroders vindt u op www.schroders.com.

Schroders staat onder toezicht van de Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten (FSMA) in België. 

*Gegevens per 31 december 2020

Schroders